Quintia: jubileumi koncert – 10 éve az érzelmek hangján

Örömzene a Bartókban: jubileumi hangversenyen tolmácsolja az elmúlt évtized repertoárjának javát a dunaújvárosi zenei szcéna különleges alakulata, a Quintia zenekar. A koncertnek vasárnap ad otthont a színházterem – ünnepeljünk együtt!

„10 éve az érzelmek hangján” – ezzel a mottóval várja a közönséget jubileumi koncertjére a Quintia szeptember 4-én, vasárnap délután várja a közönséget születésnapi koncertjére. Az öt hölgy – Beke Beáta, Kurina Laura, Németh Irma, Péter Kata és Pocsai Mária – alkotta formáció 17 órától lép színre. A koncert előtti ajánlójukban így fogalmaztak:
„Aki ismeri a zenénket, inspirációinkat és repertoárunkat, az tudja, hogy olyan örömzenélés várható ismét, melyben a főszerepet az érzelmeink játsszák – amelyek segítségével a hallgatóság is felülhet a sírás-nevetés önfeledt hullámvasútjára.”
A Quintia különleges hangzásvilágát a merész kísérletek és együttállások alakították és alakítják – zenéjük különböző népek, kultúrák dallamainak olyan saját hangszerelései, melyek egyfelől hűek maradnak a tradíciókhoz, másfelől összetéveszthetetlen „quinitás” ízt kapnak, szép, gazdag, ihletett élményt ígérve a hallgatóságnak.

A koncert helyszíne nem véletlenül a Bartók – már a zenekar indulásakor is az intézmény segítette a Quinitát, és ez a kapcsolat az évek során tovább erősödött, mélyült. A jubileumi koncert remek vasárnapi programot, valódi feltöltődést ígér!

Boldog születésnapot, Quintia – és persze legyetek, legyünk sokan, ünnepeljünk együtt!