Három tétellel bővült a Dunaújvárosi Települési Értéktár

Dunaújváros Közgyűlése 2016-ban hozta létre települési értéktár bizottságát, amelynek feladata a helyi értékek azonosítása, a helyi értékeket tartalmazó gyűjtemény létrehozása, gondozása, a megyei értéktárral történő kapcsolattartás. A bizottság lakossági javaslatra listába veszi a város szempontjából meghatározó jelentőségű, a városhoz való tartozást kifejező egyedi szellemi terméket, tárgyat, kulturális alkotást, hagyományt, jelképet, illetve természeti értéket. Október elején ülésezett a települési értéktár bizottság, amelynek munkájáról Barta Endre humán alpolgármester számolt be.
– A Települési Értéktár Bizottság tagjai Farkas Lajos az Intercisa Múzeum igazgatója, Szabó Imre főépítész és jómagam október 5-én üléseztünk és örömmel jelenthetem, hogy három települési értékkel bővült az értéktár, három felterjesztés kapott pozitív elbírálást. Az egyik a Dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kodály Zoltán módszere, a másik a Jószolgálati Otthon Közalapítvány „Ragyogj kékben Dunaújváros” projektjei, illetve a harmadik a Quintia zenekar. Tehát ők hárman kerültek most be az értéktárba. A bizottságunk munkájáról a jövőben is szeretnénk majd beszámolni és természetesen várjuk a további felterjesztéseket.

Quintia zenekar öt női előadóból áll. 2011-ben alakultak és azóta változatlan felállásban koncerteznek. Számos városi rendezvényen, kiállításmegnyitón, ünnepségen muzsikáltak, emelve az események rangját. Mára már szerves részét képezik Dunaújváros kulturális életének. A magyar népzenén alapuló világzene műfajában olyan, azonnal felismerhető hangzást alakítottak ki, mely magával ragadó élményt nyújt minden hallgatójuk számára. Igényes, egyedi hangszerelésük párosulva a művészi előadásmóddal olyan érték, melyet városunk lakói megbecsülnek, szeretnek.

https://dunaujvaros.com/hirek/202210/harom_tetellel_bovult_a_dunaujvarosi_telepulesi_ertektar