Gyönyörű ünnep – Kurucz Gergely kapta a "Pro Cultura Intercisae" díjat

A szféra legrangosabb önkormányzati elismerését a magyar kultúra napja alkalmából rendezett ünnepségen vehette át a helyi kórusmozgalom meghatározó személyisége az evangélikus templomban vasárnap.

Zsúfolásig telt helyszín, dübörgő taps a díjátadón, meghatott és megható köszönetnyilvánítás, majd szépségdíjas Quintia-koncert – remekül sikerült a díjátadóval koronázott ünnepség a Himnusz 200. születésnapján.

Varázslatos Quintia

A díjazottnak elsőként a Quintia együttes tagjai gratuláltak, a dunaújvárosi tagokból álló zenekar ezt követően szépségdíjas koncerttel tette teljessé az élményt. Az ötösfogat – Pocsai Mária (citera), Kurina Laura (gordonka), Beke Beáta (gitár), Németh Irma (ének, hárfa, dob), Péter Kata (ének, fúvós hangszerek) – ezúttal is fényesen igazolta: méltó a Dunaújvárosi Értéktárba kerülésre, varázslatos hangversennyel koronázták a díjátadót.
Merészen válogattak, feszes, pontos játékkal, gyönyörű összeállítással léptek színre – és hadd legyek a végén elfogult: a ráadásként előadott „Érzés” szó szerint torokszorító, borzongató élménnyel szolgált.
A koncertet követő ünnepségen Szántó Péter, az önkormányzat kulturális bizottságának elnöke mondott pohárköszöntőt a díjazott karnagy tiszteletére.

https://dunaujvaros.com/hirek/202301/gyonyoru_unnep_kurucz_gergely_kapta_a_pro_cultura_intercisae_dijat_galeriaval